Salin käyttöaste juuri nyt:

Maastavedon tekniikka

Maastaveto on hyvä voimaliike, jos haluaa olla vahva ja atleettinen. Teemme maastavetoa suurimman osan asiakkaistamme kanssa jossakin muodossa. Maastavedon suorittamiseen saattaa liittyä pelkotiloja, etenkin oikean suoritustekniikan kannalta. Onkin totta, että maastavedon tekniikassa on seikkoja, jotka on hyvä tiedostaa ennen nostamisen aloittamista. Suurin pelko liittyy yleensä selän asentoon ja siihen saako keskivartalon pidettyä tarpeeksi ”tiukkana” selän pyöristymättä suorituksen aikana.

Selän pyöristymistä voidaan ehkäistä ennen kuin on edes lähtenyt vielä nostamaan. Alla listattuna checklist, jonka vaiheista on hyvä varmistua ennen noston aloitusta.

1) Jalkat ovat noin lantion levyeydellä, jalkaterät voivat hieman kääntyä ulospäin (asento kapeampi kuin kyykyssä).
2) Kädet ovat hartioiden leveydellä joko myötä- tai ristiotteella. Isommissa painoissa esim. Tafferin nostoremmeistä on apua.
3) Tuo jalat tangon alle niin, että tanko on jalkaterien keskiosan yläpuolella.
4) Ota tangosta kiinni niin, että et juurikaan koukista polvia tai laske lantiota.
5) Työnnä sääret kiinni tankoon (tässä laskeudut sopivaan asentoon).
6) Ojenna selkä tiukaksi.
7) Kontrolloi leveä selkä tiukaksi.
8) Tee suoritus ja palaa samaa reittiä takaisin vastakkaisessa järjestyksessä. Vältä painojen pomputtamista lattiasta.

Aloitamme yleensä aina maastavedon tekniikan harjoittelun Trap Barilla tai Eleikon Öppen Deadlift -tangolla. Molemmissa noston lähtöasento on suoraan tangon keskeltä, joka helpottaa oikean asennon harjoittelua. Tästä siirrymme sitten hetken päästä maastavetoon perustangolla.

Keskitymme nyt nimenomaan Eleikon Öppen Deadlift -tankoon ja sen ominaisuuksiin käytännössä. Eleikon tangon yksi parhaista ominaisuuksista on sen lastattavuus. Tanko on pystyasennossa tangon päistä sen verran korkealla, että levyjen lastaaminen tankoon ja pois on vaivatonta. Kun levyt on lastattu, tanko ikään kuin ”kaadetaan” lähtöasentoon ja kaikki on valmista!

Eleikon tangolla voi tehdä muutakin kuin maastavetoa. Esittelemme tässä videossa muutamia variaatioita tangon hyödyntämiseen.