Salin käyttöaste juuri nyt:

Prässi Esikuva: Toni Keränen

Prässin somejulkaisuistakin tuttu Toni Keränen on keihäänheittäjä Limingasta ja yksi Prässin sponsoroimista Esikuva -urheilijoista.

Tapasimme Toni Keräsen talvisena treenipäivänä Prässin salilla ja pääsimme kyselemään kuulumisia. Keräsen treenikausi on sujunut koronasta huolimatta hyvin. Osan treeneistään Keränen suorittaa Kuortaneella, osan Oulussa ja Prässin salilla.

Urheilun ohella Keränen opiskelee kauppatieteitä yliopistossa. Keräsen valmentaja, Tero Pitkämäkeäkin valmentanut, Hannu Kangas saa keihäänheittäjältä varauksetonta kehua. Keräsen mielestä Kankaan parhaita ominaisuuksia ovat kokonaisuuden hallinta ja valmennettavien yksilöllisyyden huomioiminen. Keränen ja Kangas suunnittelevat harjoittelun niin, että täyspäiväinen urheilu on etusijalla, mutta Keräsellä on aikaa myös opinnoille. Keräsen mielestä on erittäin tärkeää, että elämässä on muitakin tukipisteitä kuin pelkkä urheilu. Urheilu ei voi olla kaikki kaikessa ja kun sen ajatuksen sisäistää, on vähemmän stressiä myös urheilussa. Keränen on pohtinut arvojaan paljon niin, että hänen identiteettinsä on muutakin kuin keihäänheittäjä.

Keränen on perustanut urheilijaystävänsä kanssa urheilu- ja hyvinvointibrändin, Fitnestin, jonka avulla hän pääsee käyttämään opiskelemiaan taitoja käytännössä. Fitnestin ensisijainen myyntikanava on tällä hetkellä verkkokauppa. Keräselle Fitnest on lyhyemmän tähtäimen turva tuloille.

Kesä 2020 ja tulevan kauden tavoitteet

Viime kesän tulokset olivat osaltaan Keräselle pettymys. Alkukaudesta tuntui hyvältä ja keihäänheittäjä uskoi varmasti yli 80 metrin kaariin. Osittain tulokseen on vaikuttanut vanha kyynärpäävamma, joka on näkynyt heittämisessä parina viime kesänä. Se saattoi syödä metrejä parhaimmissa heitoissa.

Uuteen kauteen Keränen lähtee kuitenkin luottavaisena. Harjoittelu on sujunut hyvin ja ennätykset ovat menneet uusiksi harjoituskaudella. Keränen toivoo, että 80 metrin raja olisi enemmän arkipäivää kisoissa tulevana kesänä. Hän ei kuitenkaan halua asettaa liian isoja tavoitteita vaan haluaa kehittyä ja mennä tasaisesti eteenpäin.

”Painonnostajan voimat, pikajuoksijan nopeus.”

Kysyimme Keräseltä, että millainen keihäänheittäjän fysiikan tulisi olla. Keräsen mukaan keihäänheittäjällä tulee olla painonnostajan voimat ja pikajuoksijan nopeus. Nopeuskimmoisuus on Keräsen vahvuus, mutta voimaa on helppo kehittää. Keränen jakoi omia ennätyksiään muutamissa salilla tehtävissä liikkeissä.

Syvä etukyykky: 157,5 kg

Takakyykky: 220 kg

Penkkipunnerrus (kapea): 130 kg

Tempaus: 100 kg

Prässi toivoo Tonille menestystä niin urheilun kuin opintojen saralla.

Prässi Esikuva

Prässi Esikuva on Prässi-kuntokeskuksen urheilusponsorointimalli. Haluamme tukea nuoria urheilijoita kohti heidän unelmiaan urheilussa ja elämässä.

Meille on tärkeää tavoitteellisen urheilun harrastamisen lisäksi, että urheilija huolehtii myös muista elämän osa-alueista (mm. koulusta).

Tuemme ja kannustamme urheilijaa rakentamaan omaa identiteettiään myös muun kuin urheilijapersoonan ympärille.

Jokainen on arvokas sellaisenaan, eikä pelkästään urheilulajissa menestyminen määritä urheilijaa.